Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone świeże ryby

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeże ryby 1 kg
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone świeże ryby

Ryby wypatroszyć i dokładnie oczyścić, następnie wymoczyć je w wodzie i przełożyć na sito do odsączenia. Przygotować panierkę z jajek, soli i pieprzu oraz bułki tartej, ryby panierować i smażyć na płytkim oleju, na patelni z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.10.2013 21:24
najlepsza jest taka właśnie
Wafelek2601 05.03.2013 10:02
Takie rybki lubię
Miki 21.04.2012 23:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak