Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowa tarta

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 4 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 5-6 ząbków
jajko 5 sztuk
ser feta 125 g
parmezan 50 g
mięta liście do smaku
ciasto francuskie 1 opakowanie
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowa tarta

Wykładamy ciastem formę nakłuwamy ją widelcem w kilku miejscach i pieczemy w piekarniku ok 10 min. Cukinie ścieramy na tarce i doprawiamy solą a następnie odcedzamy sok. Cebulę oraz czosnek dusimy ok 10 min następnie dodajemy cukinię i dusimy ponownie 10 min. Dodajemy pozostałe składniki. Na cisto nakładamy farsz i pieczemy jeszcze 10 min . Dekorujemy listkami mięty. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.05.2013 09:10
fajny przepis
RenataZ-et 19.01.2013 21:22
Podoba mi się ta propozycja na wykorzystanie cukinii
IKrakowianka 17.02.2012 19:39
świetna
ana00 20.05.2011 15:00
pomysłowa ;)
IlonaAlbertos 15.06.2010 00:08
Bardzo ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak