Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w chrzanowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstragi (po ok. 30-40 dkg każdy) 4 sztuki
chrzan 1/2 korzeń
czosnek 4 ząbki
jogurt 1 szklanka
sok z cytryny 2 łyzki
natka pietruszki 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w chrzanowym sosie

Ryby oczyszczamy. Nacieramy przyprawami, sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem. Do wnętrza ryby wkłądamy po 1 łyżce natki pietruszki. Pstrągki smazymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach, mieszamy z jogurtem i polewamy nim gorące ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.11.2010 23:47
uwielbiam dania z rybką!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak