Buraczki z patelni

Buraczki z patelni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak ćwikłowy

    1 kg
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy w skórkach do miękkości, studzimy je, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Patelnię rozgrzewamy, rozpuszczamy tłuszcz, rozpuszczamy go, dodajemy na patelnię starte buraczki, smażymy co jakiś czas mieszając, pod koniec smażenia doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, oprószamy mąką i wszystko dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

05.10.2013 10:11
uwielbiam buraczki

IKrakowianka

22.08.2013 19:22
świetne :)

janko

14.07.2012 18:52
lubię takie

Katarzyna/kate1980

23.03.2012 20:42
uwielbiam takie smakołyki

katarzynka455

14.11.2011 12:52
robię trochę inaczej pora spróbować czegoś innego

Iwona51

10.02.2011 14:11
super

Iwusia

14.12.2010 22:20
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat