Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z kaszą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 700 gram
grzyby suszone 100 gram
kasza jęczmienna 4 łyżki
śmietana 250 nililitrów
Bulion grzybowy 2 sztyki

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z kaszą i grzybami

Kapuste płuczemy , obgotowywujemy, ponownie płuczemy. W garnku gotujemy 3 litry widy dodajemy kostki rosołowe kapustę i odciśniętę wcześniej namoczone grzyby gotujemy 40 minut.Następnie dodajemy kaszę , ciągle gotujey przyprawiamy dodajemy śmietanę gdy kapusta będzie już mięka nakładamyna talerze,.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 24.11.2010 19:41
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak