Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta mięsno warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowana szynka 40 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 18 płatków
marchewka 40 dag
jaja 3 sztuki
groszek 50 dag
kalafior
natka pietruszki
rosół 3 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: galareta mięsno warzywna

MARCHEWKI KROIMY W PLASTRY, MROŻONY GROSZEK PRZELEWAMY WRZĄTKIEM. KALAFIORA DZIELIMY NA RÓŻYCZKI. WARZYWA GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE OK. 15 MINUT. SZYNKĘ KROIMY W KOSTKĘ. NATKĘ MYJEMY I OBRYWAMY LISTKI. JAJA GOTUJEMY NA TWARDO I KROIMY W PLASTRY. ŻELATYNĘ NAMACZAMY. ROSÓŁ PODGRZEWAMY I ROZPUSZCZAMY ODCIŚNIĘTĄ ŻELATYNĘ. STUDZIMY. SALATERKĘ PŁUCZEMY ZIMNĄ WODĄ I WLEWAMY NIEWIELKĄ ILOŚĆ ROSOŁU Z ŻELATYNĄ. ODSTAWIAMY, AŻ STĘŻEJE. WARZYWA UKŁADAMY WARSTWOWO, POSYPUJEMY LISTKAMI NATKI. WYKŁADAMY JAJA I SZYNKĘ. ZALEWAMY POZOSTAŁYM ROSOŁEM. WSTAWIAMY NA NOC DO LODÓWKI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak