Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z soczewicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 20 dag
olej 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z soczewicy

Soczewicę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 3 godziny. Odcedzić, zalać zimną woda i gotować około godziny. Soczewicę mikcujemy, dodajemy pozostałe skłądniki, doprawiam i wyrabiamy jednolitą masę. Na noc odstawić pasztet w kamiennej foremce do lodówki, podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak