Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1 kg
cienka kiełbasa 1 pęczek
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 5-7 łyżek
boczek 20 gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po bretońsku

Fasolkę umyć, wrzucić do garnka i zalać wodą, wrzucić do niej przyprawy: ziele, liść, pieprz i trochę majeranku, posolić. Cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka. Gotować około 1 godziny. Kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i dodać do fasoli po godzinie gotowania dodać część koncentratu pomidorowego i gotować do zmiękczenia się fasoli. Po ugotowaniu dodać resztę koncentratu. Dodać majeranek, sól i pieprz. Fasolę zaprawić mąką rozmieszaną z wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.01.2014 08:56
bardzo smaczna
IKrakowianka 23.08.2013 18:14
bardzo lubię
forgielka 01.06.2012 08:28
mniam
AnaSt 31.12.2010 10:39
Uwielbiam :)
izoldaaa6 15.11.2010 12:06
to jest to co lubię :)
pawel007 24.10.2010 21:56
pyszna
pawel007 24.10.2010 21:56
pyszna
buksiak12 29.09.2010 12:02
dobra
Lidia11 04.09.2010 11:44
dawno nie jadłam
iwa643 04.09.2010 06:54
czesto gotuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak