Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa rolada

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
galaretka 1-2 opakowania
winogrona 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa rolada

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem, gdy cukier będzie już roztarty dodać mąkę, wymieszać, dodać pianę z białek i ponownie wymieszać. Ciasto rozsmarować na formie i upiec cienki biszkopt. Po upieczeniu ciasto ułożyć na lnianej ściereczce i zawinąć w kształt rolady. Galaretkę rozpuścić w 2/3 wrzątku podanym na opakowaniu. Wstawić w chłodne miejsce do wystudzenia, gdy już zacznie tężeć rozsmarować ją na wystudzonym biszkopcie. Na galaretce ułożyć pokrojone w połówki winogrona i zwinąć roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.07.2013 21:57
to coś dla mnie :)
IKrakowianka 26.07.2013 20:30
świetny pomysł
Katarzyna/kate1980 15.05.2012 22:03
fajniutka
Juleczka20 16.08.2011 10:22
super
Krzysztof42 09.04.2011 16:13
lubię rolady
linka1312 19.10.2010 20:55
naprawde kolorowa
bogumiła3 17.09.2010 14:53
super
christopher1 16.09.2010 22:04
Ładniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak