Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiatraczki z kremem orzechowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Wiatraczki z kremem orzechowym

Ciasto kroimy na kwadraty o boku ok. 5 cm. Nacinamy je w rogach. Na środek każdego kwadratu wykładamy kleksa z kremu bądź nutelli. Następnie sklejamy ze sobą przy pomocy białka połówki rogów. Całość smarujemy białkiem i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 10-12 min, do lekkiego zbrązowienia. Ciasta starcza na 20 wiatraczków, w zależności od wielkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 28.11.2011 18:48
smaczne
eduszo
eduszo 25.11.2010 19:07
Szkoda tylko że ciasto nie własnej produkcji.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak