Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z Marcepanem i Wiśniami

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrozonych wiśni 0,5 szkl
mielonych migdalow 50 g
cukru pudru 3 łyżki
cukru 6 łyżek
żółtko jajek 1
soku z cytryny 1 łyżeczka
platkow migdałowych 3 łyżki
ekstraktu migdałowego parę kropli
whisky 1 łyżeczka
bułeczki 4 maślane

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z Marcepanem i Wiśniami

Migdały wymieszać z połową cukru,dodać cukier puder - dokładnie wymieszać.Żółtko roztrzepac,dodać alkochol i aromat migdałowy - wylać wszystko do migdałów i skropić sokiem z cytryny - wyrobić gestą pastę.

Wiśnie zagotować z pozostałym cukrem,podusić 2min. i odrazu wyłączyć.Piekarnik nagrzać do temp.180C.Bułeczki poprzekrajać na pół,posmarować masełkiem,wyłożyć na nie mase migdałową,przybrać wiśniami,posypać płatkami migdałowymi i zapiekać w piekarniku 10-15min,na złoty kolor.Podawać ze śmietanką i cukrem.Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.05.2013 20:12
niezłe bułeczki
Krzysztof42 09.04.2011 16:12
bogate te bułeczki
christopher1 16.09.2010 22:04
Polecam fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak