Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
cebula biała 1/2 szt
cukier 1 łyżka
sól szczypta
pieprz do smaku
majonez 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
ocet 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
kapusta czerwona 1/4 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę siekamy na drobne kawałki, może być kostka lub paseczki. Cebulę i obrane jabłko kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy. Zalewamy octem, sokiem z cytryny i dodajemy cukier. Ponownie mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 31.10.2011 12:37
fajna
Anna141
Anna141 23.07.2011 11:45
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak