Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na krakersach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 2 op
wiórki kokosowe 20 dag
krakersy 1 op
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na krakersach

Z litra mleka odlać szklankę, resztę zagotować z cukrami.W szklance mleka rozrobić obie mąki, wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń.Trochę przestudzić, wrzucić margarynę i mieszać do rozpuszczenia.Wsypać wiórki kokosowe zostawiając trochę do posypania wierzchu, wymieszać.Krakersy ułożyć w blaszce, wylać połowę masy, przykryć kolejną warstwą krakersów i wylać drugą częsć masy.Wierzch posypać kokosem.Wstawić do lodówki do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emilia11 30.08.2011 16:47
pycha
Juleczka20 10.08.2011 09:52
wyśmienite ciasto
Emilia22 06.11.2010 14:24
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak