Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi faszerowane serem ricotta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fig 6
kremówki 120 ml
orzeszków piniowych 0,5 łyżki
platkow migdałowych 1 łyżka
cukru pudru 2 łyżki
ser ricotta 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Figi faszerowane serem ricotta

Figi dokładnie umyć, przeciąć na krzyż i lekko rozchylić. Następnie na patelni uprażyć orzeszki piniowe z płatkami migdałów (uważać, aby się nie przypaliły!), po czym zmielić je. Schłodzoną kremówkę ubić razem z cukrem pudrem i połączyć z ricottą i mielonymi orzeszkami oraz migdałami. Całość wymieszać i, jeśli trzeba, doprawić do smaku cukrem lub cukrem pudrem. Przekrojone uprzednio figi nafaszerować masą serowo-orzechową, po czym wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 05.11.2011 12:04
smaczne danie
ana00 13.07.2011 17:37
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak