Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra w migdałach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 4 filety
mąka 2 łyżki
płatki migdałowe 6 łyżek
jajko 1 sztuka
limonka 1 sztuka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra w migdałach

Rybę umyć każdy filet skropić sokiem z limonki i posypać skórką startą z limonki. Doprawić ulubioną mieszanką przypraw do ryb i zostawić na 30 minut.
Jajko roztrzepać w miseczce.
Każdy z filetów najpierw obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w migdałowych płatkach.
Smażyć po kilka minut na każdej stronie w rozgrzanym oleju.
Nadmiaru oleju pozbyć się kładąc rybę na papierowycm ręczniku po usmażeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.12.2011 08:42
ciekawy przepis
caroline1983 05.06.2011 20:02
Pyszna ryba, ale w migdałach nigdy jej nie robiłam.
halina17 06.11.2010 11:58
Pyszne , uwielbiam ryby pod każdą postacią.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak