Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z masą orzechową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
miód 65 dag
margaryna 35 dag
cukier 1 szkl
mleko 3/4 szkl
jajko 3
Soda oczyszczona Prymat 1 op
orzechy mielone 20 dag
powidła śliwkowe 1 słoiczek
sól 0,5 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z masą orzechową

W garnku roztopić 50 dag miodu, cukier oraz ok 25 dag margaryny.Zdjąć z ognia, wystudzić.Rozprowadzić w mleku sodę.Do miodu dodać mąkę , jajka, mleko, sól, przyprawę do pierników i starannie wyrobić.Podzielić ciasto na 3 części i upiec 3 placki (13-15 min w temp. 200 stopni każdy).Podgrzać resztę miodu i margaryny, wymieszac z mielonymi orzechami.Posmarować jeden placek powidłami, przykryć drugim plackiem. Posmarować masą orzechową i przykryć ostatnim plackiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak