Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta do obiadu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta do obiadu

Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka z lekko osoloną wodą. Gotujemy. Gdy kapusta będzie już \"lekko\" miękka to odcedzamy wodę.
Do kapusty dodajemy tłuszcz (ja dałam olej ale może być też smalec, czy przysmażony boczek). Dusimy. Na końcu dodajemy cukier i ocet do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.11.2013 18:09
LUBIĘ TAkĄ KAPUSTĘ
Wacław 28.02.2013 12:09
bardzo smaczna do II dania,polecam !
Seba 15.10.2012 10:27
bardzo smaczna
jogobella231
jogobella231 16.04.2012 21:20
pycha
jogobella231
jogobella231 16.04.2012 21:17
pycha
Emilia21 27.03.2012 13:47
mniam! znakomite
Emilia21 27.03.2012 13:47
mniam! znakomite
Edyta38 01.03.2011 19:31
mniam mniam
ewelina/bunia 15.02.2011 19:33
uwielbiam
monisia1977 07.01.2011 21:58
też robię
krzyniu1984 25.12.2010 17:36
świetna!
Justyna70 25.12.2010 11:55
ja też ją lubię!
Ewa111 19.12.2010 20:14
uwielbiam modrą kapustkę
BozenA 01.12.2010 15:27
mmm
BozenA 01.12.2010 15:27
mmm
Margo1 12.11.2010 09:30
bardzo ją lubię
Joanna132 11.11.2010 10:29
pyszna i zdrowa
Kate131 10.11.2010 07:20
bardzo lubię
Zoso 09.11.2010 21:26
niedzielny klasyk :D
misia53 07.11.2010 09:06
A ja mam taki specjalny nóż z podwójnym ostrzem - niby szatkowniczka , i nie mam problemu z krojeniem nie tylko kapusty.
ElizaT 06.11.2010 20:43
bardzo zdrowa, szkoda, że nie lubię jej kroić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak