Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szklanki
boczek wędzony 10 dkg
kiełbasa śląska 30 dkg
cebula 1
oregano
tymianek
majeranek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć najlepiej na noc , następnie ugotować dodając listek ziele i soli do smaku ewentualnie kostkę bulionową. Boczek pokroić w kostkę lub w cienkie paski , podsmazyć na patelni dodać podkrojoną w kostkę cebulkę i lekko zrumienić. Gdy fasola jest już prawie miękka dodajemy boczek z cebulką , kiełbasę pokrojoną w krążki i gotujemy do miękkości. Na końcu dodajemy przyprawy i łyżkę koncentratu pomidorowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 04.07.2013 08:11
bardzo lubię :-)
anemon 25.06.2013 13:35
Smaczne i pożywne danie, ja jakoś nie umiem ugotować jej mało, więc zawsze wychodzi mi wielki gar jedzenia.
smakowita 12.11.2012 21:45
uwielbiam taką fasolkę -PYSZNOŚCI!
Izabela/bella81 02.10.2011 21:37
wygląda bardzo apetycznie
ben-ka 01.10.2011 10:08
chyba trzeba zrobić,tak apetycznie wygląda:)
barbara11561 25.09.2011 11:03
bardzo lubię
ewaa 23.08.2011 20:18
pycha
maciek7 21.06.2011 09:05
super
ben-ka 25.03.2011 10:37
też robię czasami fasolkę:)
anja3107 03.01.2011 15:42
ja nie przepadam za fasolką
Natalia/tubisiek 06.11.2010 11:28
bardzo ją lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak