Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort jogurtowo-brzoskwiniowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 250 gram
duże puszki brzoskwiń 2 puszki
jogurt naturalny 500 gram
śmietana kremowa 30% lub 36% 500 gram
żelatyn 12 blató
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tort jogurtowo-brzoskwiniowy

Jedną całą puszkę, a z drugiej tylko brzoskwinie bez soku (minus cztery połówki na udekorowanie) zmiksować. Do masy dodać ser i jogurt. Żelatynę zamoczyć na 5 minut w wodzie i odcisnąć, podgrzać żeby się rozpuściła i dodać do masy.
Śmietanę ubić na sztywno i ostrożnie wymieszać z masą. Gotową masę wlać na biszkopt (biały lub czekoladowy) Wstawić do lodówki na kilka godzin.


Udekorować bita śmietaną i brzoskwiniami :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 13.07.2011 09:40
dobre
plocia 09.11.2010 19:52
Powiedz mi kiedy robisz to wpadnę
MAR3STA 06.11.2010 22:33
Moje dzieci przepadają za takimi torcikami!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak