Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka polsko-chińska

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt
chrzan ze słoika 3 łyżki
gruszki 1/2 kg
sos sojowy ciemny 100 ml
imbir 3 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
goździki mielone 1/3 łyżeczki
olej sojowy 2 łyżki
żurawina 150 kandyzowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka polsko-chińska

Z chrzanu, oleju, sosu sojowego, imbiru, goździków, gałki muszkatołowej,posiekanej drobno żurawiny oraz startych gruszek zrobić zaprawę( marynatę).
Kaczkę natrzeć na noc zaprawą. Rano kaczkę z cała marynatą i ½ szkl wody posolić, popieprzyć i upchać do rękawa foliowego. Piec 60 minut. Po godzinie wyjąć kaczkę z rękawa przełożyć do brytfanki i piec jeszcze około 40 minut polewają co 10 minut sosem spod kaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 09.03.2014 06:45
rewelacyjna
jeanette_v 15.05.2012 11:46
Super
ewelinapac 24.01.2011 09:33
pyszności
iziona 20.11.2010 08:48
Oddam wszystko za tą kaczuszkę .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak