Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 0,5 kg
boczek wędzony 30 dkg
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Ziemniaczana

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć. Boczek pociąć w drobną kosteczkę. Cebulę poddusić na oleju, dodać boczek, poddusić razem. Zmieszać z ziemniakami, dodać jajka, mąkę, sól i pieprz.
Piec w posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułkę formie. Piec około godziny w 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 18.03.2012 13:13
ale fajna babka
PaniMISIOWA 04.06.2011 09:11
smaczne
Anna169Hosz 08.11.2010 12:14
Bardzo mnie intryguje, jak taka babka smakuje...następnym razem chyba się wproszę:)
Małgorzata113 06.11.2010 09:48
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak