Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Mikiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
dżem wiśniowy
śmietana 30% 500 ml
czekolada mleczna 3 tabliczki
cukier puder
kakao
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Mikiego

Biszkopt (z 6 jaj) dzielimy na 3 części. Smietanę ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej i przestudzoną czekoladę, schładzamy. Pierwszy krążek biszkopta skrapiamy kawą rozpuszczalną (dość mocną), smarujemy dżemem wiśniowym (ok. pół słoiczka), przykrywamy drugim krążkiem, polewamy kawą, wykładamy połowę porcji śmietany, przykrywamy trzecim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy śmietaną, zostawiając trochędo dekoracji. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi, wierzch ozdabiamy jak na zdjęciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 04.09.2011 11:50
Cudny
Anna146 16.08.2011 07:03
wygląda rewelacyjnie
Kate131 24.07.2011 10:20
jaki ładny
gacopierz23 04.01.2011 20:13
super
Lidia11 08.11.2010 16:31
dzieciom z pewnością się podoba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak