Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso indycze ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 400 gram
szpinak 200 gram
cebula biała 1
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
czosnek
papryka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
śmietana
cebula czerwona 1
chili
oliwa
curry

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso indycze ze szpinakiem

Mięso mielone indycze doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, curry. Dodajmy pokrojoną cebule białą i czerwoną. Wszystko mieszamy dokładnie, dodajemy jajko i bułkę tartą. Formujemy placek. Odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki.
Mięso smażymy na oliwie z oliwek.
Szpinak dusimy na patelni, doprawiamy go solą, pieprzem, czosnkiem i chili. Dodajemy śmietanę. Trzymamy na lekkim ogniu do uzykania jednolitej konsystencji.
Na mięso nakładamy szpinak i podajemy do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.08.2013 13:04
ciekawie się prezentuje
bami 26.04.2012 22:17
Ciekawe danie :)
izoldaaa6 04.01.2012 12:40
wszędzie ostatnio szpinak widzę, muszę chyba też coś z nim stworzyć i spróbować, ten indyczek może być
plocia 01.12.2011 20:32
szpinakowy wytwór :) ciekawa jestem jak to smakuje w rzeczywistości
iga2 29.07.2011 22:06
pyszności
IlonaAlbertos 27.12.2010 23:12
Uwielbiam szpinak :)
gosia47-47 17.11.2010 15:15
doskonały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak