Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 250 gram
szpinak świeży lub mrożony 150 gram
sól
pieprz
czosnek
chili
śmietana
mozzarella 50 gram
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: penne ze szpinakiem

Makaron gotujemy w wodzie z solą i oliwą z oliwek - ok. 10 minut.
Szpinak dusimy na patelni z solą, pieprzem, czosnkiem, chili. Na końcu dodajemy śmietanę.
Po uzyskaniu jednolitej konsystencji dodajemy do szpinaku ugotowany makaron. Posypujemy potartym czosnkiem. Dodajemy odobinę oliwy z oliwek oraz szczypte pieprzu. Na samym końcu dodajemy mozzarellę.
Gdy ser się stopi podajemy do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.08.2013 13:05
moja ulubiona potrawka
izoldaaa6 04.01.2012 12:39
ale smakowicie wygląda, chętnie spróbuję
maryśka 10.06.2011 18:19
uwielbiam
SmakolykiJoanny 23.05.2011 07:01
Jakoś ni miałam okazji żeby jeść taki specjał
IlonaAlbertos 14.01.2011 19:34
Ciekawy przepis.
gosia47-47 06.12.2010 10:48
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak