Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

powidła śliwkowe 250 ml
margaryna 150 g
budyń śmietankowy 1 szt
mąka krupczatka 2 łyzki
mleko 0,5 l
czekolada gorzka 1 szt
cukier puder 3 łyżki
Biszkopt 2 szt
ryż preparowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą

Z mleka, budyniu, mąki ziemniaczanej ugotować budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodając stopniowo przestudzony budyń. Ciasto biszkoptowe posmarować powidłami, na powidła wyłożyć masę budyniową, przykryć drugim biszkoptem, oblać rozpuszczoną czekoladą, posypać ryżem prażonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.03.2014 22:09
Wygląda wspaniale.
czekoladka_m 13.02.2013 16:41
z ryżem świetny pomysł:)
Motorek 27.09.2012 12:47
pycha
Iwona51
Iwona51 07.10.2011 15:21
pycha
Monika193
Monika193 06.11.2010 08:19
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak