Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa tarta

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
masło 1/2 kostki
jajko 1 szt
sól, pieprz
szpinak mrożony 1 opakowanie
ser lazur 1 szt
czosnek 4 ząbki
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa tarta

Z maki, masła i jajka zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na min godzinę lub do zamrażalnika. Blaszkę na tartę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem. Nakłuć widelcem i upiec w 180 stopniach ok 20-30 minut. Szpinak włożyć do garnka, dodać czosnek i dusić razem.Przyprawić do smaku. Doprawić śmietaną i jeszcze chwilę dusić. Po upieczeniu ciasta wyłożyć na nie plasterki sera, zalać szpinakiem i włożyć do piekarnika jeszcze na 15 minut. Kroić i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 27.12.2012 20:54
ciekawy pomysł
Ewelina45 26.03.2011 10:36
muszę spróbować bo nigdy nie jadłam
Ewelina45 26.03.2011 10:36
muszę spróbować bo nigdy nie jadłam
Ewelina45 11.03.2011 10:05
super
Edyta38 19.01.2011 16:38
super
RenataZ-et 07.11.2010 18:15
Tarta z serem i szpinakiem, rewelacja!!
Kate131 07.11.2010 11:22
uwilebiam takie tarty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak