Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z pieczarkami i błękitnym serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 350g
boczek wędzony 6platerków
pieczarki 250g
szpinak 200g
ser błękitny 100g

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z pieczarkami i błękitnym serem

Spaghetti ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.Boczek pokrój na kawałki,pieczarki obierz,pokrój na plasterki.Rozgrzej dużą patelnię,ułóż kawałki boczku.Kiedy będzie chrupiący i wytopi się z niego tłuszcz,wrzuć pieczarki.Smaż przez 4minuty,Dodaj odcedzony gorący makaron,szpinak i pokruszony ser.Podgrzewaj przez 3minuty,mieszając,aż szpinak zmięknie,a ser zacznie się topić.Przełóż na talerz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak