Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola 1 szkl
por 25 dag
śmietana 1\\3 szkl
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2 szt
natka piertuszki,sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z porami

Fasolę ugotować, nie odcedzać. Pory oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w talarki, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, dodając sól po 1 minucie gotowania. Fasolę wymieszać z porami. Mąkę kukurydzianą rozmieszać ze śmietanką, rozprowadzić wywarem, dodać do potrawy, pogotować 1 minutę, przyprawić roztartym ząbkiem czosnku, posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak