Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwa na zimę do herbatki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwa na zimę do herbatki

pigwę umyć,obrać,wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w cienkie
plasterki.Układać w słoiku warstwami: pigwa, cukier,pigwa, cukier,lekko
ubijając.Ostatnia warstwa to cukier.Słoik zamknąć,obrócić,postawić
na parę godzin pokrywce. Przechowywać w lodówce.Wspaniały sok do herbaty
zamiast cytryny. Zima pachnie sadem ;-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.05.2014 13:23
rewelacja, uwielbiam pigwę, tak przygotowana wzbogaci każdą herbatę
Robert10 25.10.2011 17:04
próbowałem-przepyszne
Edyta38 06.07.2011 17:41
extra
Mirka-Ludomila 23.04.2011 07:41
świetny zdrowy soczek
Justyna73 06.03.2011 17:09
smaczne polecam
Justyna73 06.03.2011 17:09
smaczne polecam
traktorek 24.01.2011 12:32
bardzo lubię pigwę i muszę spróbować
pacpaw 13.12.2010 20:45
idealna na ta pore:)
Anna169Hosz 01.12.2010 19:46
Muszę zrobić w przyszłym sezonie.
aisoglam 26.11.2010 08:16
Pigwa - fajny krzew i smaczny owoc :)
MAR3STA 20.11.2010 23:43
super!
anja3107 19.11.2010 15:53
super
Tahitha 10.11.2010 08:20
Super.
Ewa111 06.11.2010 14:04
muszę koniecznie taką zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak