Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowa z winem i grzankami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
śmietana kremówka 4łyżki
masło 1,5łyżki
mąka 1,5łyżki
rosół wołowy 1l
bułka czerstwa 8kromek
masło do grzanek
ząbki czosnku 2
natka pietruszki
sól
wino czerwone 2łyżki (półwytrawne)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowa z winem i grzankami

Drobno posiekaną cebulę zrumienić na rozgrzanym tłuszczu.Mieszając,wsypać mąkę,a po chwili powoli wlać trochę zimnego rosołu,wymieszać i przelać zasmażkę do garnka z wrzącym rosołem,zagotować.Zmniejszyć ogień,wsypać starty ser i mieszać,aż ser się dokładnie rozpuści.Zdjąć zupę z ognia,wymieszać z winem i śmietanką,przyprawić solą,posypać natką pietruszki.Na każdej porcji położyć grzankę z bułki posmarowaną masłem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 15.02.2012 13:34
Interesująca zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak