Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki ze szparagami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 18
pomidory 3
ser tylżycki 6plastrów
musztarda łagodna 3łyżeczki
majonez 2łyżeczki
oliwki zielone 12
natka pietruszki
masło sklarowane 2łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki ze szparagami

Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w plastry.Kromki chleba zrumienić z jednej strony na maśle.Z drugiej cienko posmarować musztardą.Ułożyć chleb na blasze (zrumienioną stroną do dołu),przykryć pastrami pomidora.Na nich ułożyć po 3szparagi i przykryć je pastrami sera.Wstawić blachę do piekarnika rozgrzanego do 170stopniC i zapiekać,aż ser się roztopi.Przed podaniem każdą kanapkę udekorować przekrojonymi na pół oliwkami,majonezem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak