Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada rybna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 80dag
cebula
jaja 2
kajzerka
mleko 1/2szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2łyżki
kapary 2łyżki
pęczek natki
wywar warzywny 1l
ziele angielskie
masło 1łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: rolada rybna

Kapary zalać szklanką wody i moczyć pół godziny.Filety,namoczoną w mleku,odciśniętą bułkę i cebulę zemleć.Do masy wbić jaja,wsypać bułkę tartą,osączone kapary i posiekaną natkę.Doprawić solą i pieprzem,wyrobić.Z masy rybnej uformować roladę,zawinąć ją w gazę wysmarowaną masłem.W podłużnym naczyniu zagotować wywar z warzyw z zielem angielskim i włożyć do niego roladę.Gotować na bardzo małym ogniu 40min.Pokrojoną w plastry roladę można podawać na gorąco i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.12.2011 22:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak