Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone grzyby leśne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone grzyby leśne

Grzyby czyścimy, myjemy i kroimy. Gotujemy grzyby do miękkości. Odcedzamy i wykładamy na sitko do odcieknięcia wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę dodać masło, wsypać cebulę oraz grzyby. Smażymy, podajemy np z pieczywem lub ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 18.08.2013 18:34
muszę spróbować
halina16 28.05.2012 20:36
smaczne grzyby
madzialena19 06.11.2010 12:04
Lubię grzyby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak