Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka biała 12 sztuk
sól
Czosnek suszony Prymat 3 łyżki
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
olej 4 łyżki
rosół warzywny 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem

Paprykę myjemy,ścinamy wierzchy,usuwamy gniazda nasienne,oprószamy w środku solą i pieprzem.Do mięsa mielonego dodajemy jajka,drobniutko posiekaną cebulę,doprawiamy solą i pieprzem.Mięsem nadziewamy paprykę.Rozgrzewamy olej,układamy papryki nadziewane i obsmażamy z obu stron.Podlewamy rosołem warzywnym i dusimy pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia6 23.01.2012 09:55
super
madzialena19 06.11.2010 12:06
Pyszna papryka.
Goya 05.11.2010 16:07
a gdzie mięso?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak