Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier żelujący 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dżem malinowy

Maliny przebrać. Usunąć szypułki. Owoce przełożyć do garnka,najlepiej je przed gotowaniem zmiksowac wsypać cukier żelujący, zagotować cały czas mieszając. Gotować 2-3 minuty. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Islanzadi 18.11.2010 12:47
Bardzo lubię dżem malinowy z tostami z cynamonem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak