Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 80 dag
fasola 40 dag
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 5 ziaren
sól
pieprz
ocet 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z fasolą

Buraki myjemy,obieramy,kroimy w grube plastry.Zalewamy w 1,3 litra wody.Gotujemy 1 godzinę dodając marchew,pietruszkę oraz seler.Odcedzić od warzyw,dolać liść laurowy,ziele angielskie,ocet,doprawić solą i pieprzem.Fasolę zalewamy gorącą wodą,odstawiamy na 3 godziny i gotujemy do miękkości.Pod koniec gotowania barszczu dodajemy fasolę i gotujemy jeszcze razem parę minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 01.05.2011 12:35
pychna
madzialena19 06.11.2010 12:07
Fajny barszczyk.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak