Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka zapiekana w bułeczkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 35dag
cebula
papryka czerwona 1strąk
tymianek 1łyżeczka
bułki okrągłe 6
masło do smarowania
olej 2łyżki
sól
pieprz
żółty ser 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka zapiekana w bułeczkach

Oczyszczone,umyte i osuszone wątróbki pokroić w drobne paski,a obraną cebulę i paprykę w cienkie półplasterki.Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i paprykę,dodać wątróbkę,i chwilę smażyć,mieszając.Zdjąć z ognia,doprawić roztartym tymiankiem,solą i pieprzem.Z bułek ściąć wierzchy i usunąć ze środka miąższ.Ścianki posmarować masłem.Napełnić powstałe miseczki przygotowanym farszem,przykryć plastrami sera i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180stopniC,aż bułki będą rumiane,a ser się roztopi.Podawać jako gorącą przekąskę lub dodatek do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak