Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche witrażyki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50dag
margaryna 30dag
żółtko jajek 3
śmietana gęsta 3łyżki
cukier 1szkl.
proszek do pieczenia
galaretki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche witrażyki

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z tłuszczem.Dodać resztę składników,szybko zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce.Potem rozwałkować na cienki placek i foremką wykrawać z niego ciasteczka.W środku każdego zrobić otwór na galaretkę,a brzeg ciasteczek przekłuć słomką do napojów.Ułożyć ciasteczka na wyścielonej pergaminem blasze i upiec na złoty kolor.Każdą galaretkę rozpuścić w osobnym naczyniu w 150ml wrzącej wody,wystudzić.Otwory w wystudzonych ciasteczkach napełnić tężejącymi galaretkami.Odstawić blachę w chłodne miejsce.Ciastka można zawiesić na stelażyku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak