Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak baskijski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1,2 szt
boczek wędzony 20 dkg
marchew 2 szt
czosnek 1 ząbek
woda 1i1,2 l
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak baskijski

kapustę poszatkwoąc i zagotowac z wodą z dodatkeim kostki bulionowej. W garnku podsmazyc pokrojony drobno boczek. Kiedy tłuszcz sie wytopi dodac kapustę. Wymiszac i smażyc 1 min. Cebulę i marchew pokroić w kosteczkę dodać do garnka. Smazyc 3 min. Zalac ciepłym bulionem dodać posiekany czosnek i przyprawy. Gotować 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 12.06.2012 16:13
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak