Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GĘSTA ZUPA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość wołowa 50 dkg
włoszczyzna 50 dkg
cebula 1 szt
liscie laurowe,ziele angielski kilka
klopsiki: mieso wołowe 25 dkg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyż
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól, pieprz
ryż 10 dkg
biodrówka 40 wołowa

Przepis i sposób przygotowania na: GĘSTA ZUPA

wołowinę i kosci zalac 2 i 1,2l wody zagotować włozyc włoszczyznę i drobno pokrojoną cebule ziele,liścia i 1 płaską łyżke soli. Gotowac ok 2 godz na małym ogniu. Rosól przecedzić. Następeni przygotowac klopsiki wszytko razem wymieszać na jednlitą masę. Formwoac kulki wielkości orzecha. Wrzucić wraz z ryzem i gotowąc 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 28.07.2011 07:26
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak