Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony w sosie musztardowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia kurczaka 8 sztuk
masło 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
woda 1/4 szklanki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
musztarda 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony w sosie musztardowym

Podudzia kurczaka umyć i osuszyć. Następnie natrzeć czosnkiem, obsypać solą i pieprzem, przyprawą do kurczaka i majerankiem.
Podudzia ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, ułożyć masło i krążki cebulki. Kurczaka nakryć pokrywką i piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Po upieczeniu sos zaprawić wodą wymieszaną z mąką i musztardą, zahartowaną wrzątkiem. Wstawić do piekarnika na kolejne 5-10 minut i po tym czasie podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.01.2014 00:25
na pewno aromatyczny i smaczny taki kurczak
Kuchareczka2 26.07.2013 22:25
ciekawy przepis
IKrakowianka 07.01.2013 22:26
super obiadek
anulka69 27.10.2011 11:18
dobre
romanrafal
romanrafal 23.02.2011 18:41
ciekawe
Iwusia 17.06.2010 22:21
Smaczniutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak