Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karpatka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szk
mąka 1 szkl
jajko 4 szt
Kasia 1,2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: karpatka

CIASTO:
Wodę zagotować z margaryną. Dodać mąkę mieszać 5 minut zdjąć z ognia i wystudzić. Do zimnego już ciasta dodawać po jednym jajka, cały czas ucierając.
Gotowe ciasto wyłożyć na dużą blachę. Temperatura powinna wynosić 160-170 stopni, a czas pieczenia 20-25 minut.
krem robimy z budyniu i mleka oraz Kasi 100 gram
po upieczeniu karpatkę przecinamy na połowę wykładamy krem i przykrywamy druga połówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 23.09.2011 09:35
ulubione ciasto mojego brata
SmakolykiJoanny 14.08.2011 11:56
ta wyszła znakomita :)
wolochski 06.03.2011 20:15
super
bietka 13.02.2011 21:38
Uwielbiam karpatkę, a ta wyglada super, Karpaty jak się patrzy:)
MAR3STA 21.11.2010 00:06
smaczna!
ewasylwia 18.11.2010 21:09
pyszne są karpatki
ana00 06.11.2010 16:01
Pyszna,wypróbowałam ;) Pozwoliłam sobie dodać zdjęcia :)
suzana 05.11.2010 13:07
Muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak