Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie na śniadanie

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

duże kapelusze kani 4
łyżki masła 3
jajko 4
sól, pieprz mielony do smaku:
Papryka słodka mielona Prymat
natka pietruszki dodatkowo:

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie na śniadanie

Kanie oczyściłam ręcznikiem papierowym, nie myłam. Same kapelusze (trzonki są łykowate) pokroiłam w grube paski. Wydawało się tego dużo, ale kanie bardzo się kurczą przy smażeniu. Na dużej patelni rozpuściłam masło, wrzuciłam grzyby i smażyłam je na silnym ogniu cały czas mieszając ok. 5 min. aż się przyrumieniły. Następnie doprawiłam solą, pieprzem i papryką, dosypałam ok. 2 łyżek drobno posiekanej natki pietruszki. Na wierzch wybiłam jajka i przykryłam patelnię żeby się ścięły. Podałam przybrane listkami natki, z pajdą świeżego wiejskiego chleba...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 09.01.2012 10:24
U mnie w domu rodzinnym tylko Tata zbierał kanie:) wtedy jadło się ich olbrzymie ilości :)
Misia90 29.09.2011 15:40
ekstra
Marysia 29.09.2011 15:36
super
Karolina69 29.09.2011 09:20
fajne
jolaxa 08.06.2011 23:14
pycha
Agnieszka/picola 30.04.2011 10:50
bardzo fajny pomysł
SmacznaPyza 18.01.2011 11:09
ja je po prostu uwielbiam i kiedy jest ich dużo to mogę jeść na każdy posiłek :-)
Edyta38 17.01.2011 17:09
kanie juz nie moge sie doczekać kiedy beda zaraz zrobie takie sniadanko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak