Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z pieczarkami w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
cebula
pieczarki 20 dag
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z pieczarkami w cieście francuskim

Z rozmrożonego, rozwiniętego ciasta wyciąć 18 krążków o średnicy 5 cm i ułożyć po 3 jeden na drugim - 6 piramidek. Z reszty ciasta wyciąć jeszcze 6 krążków o średnicy 2 cm. Na blasze ułożyć piramidki i krążki i posmarować je mokrym pędzelkiem. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Oczyszczone pieczarki oraz cebulę posiekać i przesmażyć na maśle, pod koniec posypać mąką i mieszając rozprowadzić śmietaną. doprawić do smaku solą oraz pieprzem i chwilę jeszcze dusić. Z środków krążków usunąć trochę miąższu, a powstałe miseczki napełnić farszem, na wierzchu rozłożyć małe krążki i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak