Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka resztkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6-8 sztuk
pieczarki 20 dag
ser żółty 15 dag
sól do smaku
cebula 2 sztuki
oliwa 2-3 łyżki
szynka 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka resztkowa

Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Gotujemy je w lekko posolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy w plasterki. Wędlinę kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, następnie warstwę podsmażonej na oliwie szynki, warstwę podsmażonej na oliwie cebulki, warstwę podduszonych na oliwie pieczarek doprawionych do smaku solą oraz pieprzem. Całość posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu, aż ser żółty się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.07.2012 22:58
też często taką robię :)
BozenA 14.11.2011 15:58
super
BozenA 14.11.2011 15:58
super
Halusia 04.05.2011 21:40
Takie resztki są najlepsze
ewasylwia 05.12.2010 10:18
ale fajna zapiekanka
Misiabe 29.11.2010 21:37
wygląda smakowicie :)
Kate131 08.11.2010 06:51
smakowita
RenataZ-et 08.11.2010 01:09
Proste a jakie dobre!
MAR3STA 07.11.2010 22:32
ciekawa nazwa!
rosik93 06.11.2010 22:51
super są takie zapiekanki
iwa643 06.11.2010 06:58
pycha
Iwusia 05.11.2010 22:43
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak