Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w szarym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dużej fasoli 400 g
cebula
mąki 30 g
sól
ocet winny
cukier
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w szarym sosie

Fasolę moczyć w wodzie przez 24 h. Ugotować, pod koniec dodać szczyptę soli i cukru. Cebulę posiekać i zrumienić na oleju. Dodać mąkę i zasmażyć. Rozprowadzić wywarem z fasoli. Dodać fasolę i zagotować. Przyprawić do smaku solą, octem i karmelem ( 1 dag cukru zrumienić, rozprowadzić z 3 łyżkami wody i zagotować).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak