Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z majerankiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
mąka pszenna 3-4 łyżki
bulion 1/2 litra
musztarda 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
masło roślinne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z majerankiem

Mięso pokroić w plasterki, rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim mięso po dwie minuty z każdej strony. Bulion wymieszać z musztardą, koncentratem pomidorowym, wlać do garnka z mięsem, dusić na wolnym ogniu do godziny. Przyprawić wedle uważania majerankiem, dodać rmasło, ewentualnie doprawić solą, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.10.2012 11:27
świetny pomysł
adam1f 12.05.2012 05:54
dobre
KasiaK90 19.04.2012 10:32
smaczne na pewno
Mirka-Ludomila 14.07.2011 08:45
muszą być smaczne
pioge7 18.03.2011 16:34
ekstra
Goya 26.12.2010 21:16
fajna
Ewelina45 27.10.2010 09:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak