Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 25 dag
drożdże 2 dag
jajko
łyżeczka cukru
mleko 0,5 szklanki
olej 3 łyżki
Farsz:
soczewica

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce z pieczarkami

Zrobić ciasto, warzywa(soczewica, piczarki) na farsz podsmażyć i wymieszać z jajkiem i solą. Rozsmarować na rozwałkownym cieście. Zawinąć w roladę, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Podzielić na kawałki ok 3 cm. Kiedy paszteciki lekko wyrosną nadać każdemu kształt. Posmarować jajem. Piec ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 11.03.2011 14:36
pycha
plocia 16.01.2011 21:03
chyba wypróbuję
mala2021 16.11.2010 10:59
ciekawy przepis trzeba wypróbować
Karolcia12 06.11.2010 10:55
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak