Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
łyżeczka masła
łyzeczka oliwy z oliwek
Majeranek suszony Prymat
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwkami

Mięso umyj. Wąskim długim nożem zrób kieszonkę wzdłuż schabu i wypełnij ją bakaliami. Aby owoce nie wypadały zaszyj ją. Mięso natrzyj majerankiem. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, włóż schab i podlej niewielką ilością wody. Piecz ok 1,5 godz w temp. 150 C. W trakcie pieczenia mięso podlewaj tworzącym się sosem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 26.01.2011 15:26
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak