Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 50 dag
masło 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w maśle

Tylko białą, oczyszczoną część cienkich porów pokroić na odcinki ok. 15 cm, przełożyć na głęboka patelnie, nalać tyle wody, aby pokryła pory, włożyć masło, oprószyć pieprzem i solą. Gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu ok 10 minut, aby pory zmiękły. Odkryć, zwiększyć ogień i odparować wodę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak